Blog
mei 12

Verhoog eenvoudig je WIFI beveiliging!

“Volg onderstaande stappen en verhoog daarmee direct jouw WIFI beveiliging met stappen!”

Log in op de WIFI modem. Dat doe je door in je adresbalk van je browser (Internet Explorer, Edge, Google Chrome, Firefox, Safari, etc.) het volgende in te typen: http://192.168.1.1.

Het kan ook zijn dat jouw WIFI modem een ander IP adres heeft dan 192.168.1.1. Mijn Ziggo modem heeft het adres 192.168.178.1.  Vaak staat in de handleiding of onder op het modem het Ip adres.

Als je dat van Ziggo intypt krijg je de volgende pagina:

Op de achterkant van het modem of in de papieren die je van jouw provider (Ziggo, KPN, XS4ALL) hebt gekregen staat de gebruikersnaam en het wachtwoord. Bij Ziggo is dit bijvoorbeeld staandaard “Ziggo” en “draadloos”.

Eerste aanpassing: Verander het standaard wachtwoord van jouw WIFI Modem.

Als je bent ingelogd kom je in het standaard hoofdmenu van de WIFI modem. Dat ziet er bij Ziggo zo uit:

Je ziet eigenlijk direct waar je de gebruikersnaam en het standaard wachtwoord kunt aanpassen.  Pas deze aan en zorg dat je de gegevens niet kwijt raakt! Het eerste gat in je beveiliging is nu dicht.

Tweede aanpassing: het verbergen van je WIFI modem.

Zoals je al gemerkt hebt is van bijna iedereen in jouw straat de WIFI modem naam zichtbaar. In theorie kunnen alle hackers en ongenodigde gasten verbinding maken met al deze netwerken.  Er bestaat een optie waarbij je er voor kunt zorgen dat jouw modem onzichtbaar is. De kans is dan natuurlijk veel kleiner dat een ongenodigde gast of hacker toegang kan krijgen tot jouw netwerk.

Volg de volgende stappen om de zichtbaarheid uit te zetten:

  • Verander de Wireless Network Name (SSID). Dat kan onder het kopje Wireless. Dit is belangrijk omdat als je dat niet doet hackers de standaard naam proberen en alsnog in je netwerk komen.
  • Ga hiena naar de geavanceerde instelligen. Dan kom je op deze pagina:

Ga naar het menu “Wireless” en daarbinnen naar “Radio settings”. Hier kun je “Broadcast SSID” uitvinken.

Er kunnen nog wat meldingen voorbij komen maar als je de wijzigingen opslaat dan kan niemand meer jouw WIFI modem zien! Nu heb je het tweede en belangrijkste beveiligingsrisico opgelost.

N.B. je moet wel nu al jouw apparaten die normaal gebruik maakten van jouw WIFI modem opnieuw verbinden op basis van de nieuwe SSID naam. Anders heb je geen verbinding!

Kom je er zelf niet uit? Plaats een klus bij VindeenPro en laat dit door een expert uitvoeren.

Plaats gratis je klus

About The Author