mei 12

Veilig opslaan en delen van foto’s ?

Het veilig opslaan van foto’s vindt iedereen belangrijk. Daarnaast is het fijn om foto’s te kunnen delen.  Maar hoe doe ik dat?

Sowieso is het ideaal als er ten minste 3 kopieën van je foto’s opgeslagen zijn. Op twee verschillende plekken in huis en één plek buiten het huis.

Je kunt het op twee verschillende manieren aanpakken. Het is afhankelijk van je budget waarbij de eerste optie goedkoper is dan de tweede.

  1. Ieder gezinslid slaat zijn / haar foto’s op een eigen externe harde schijf. Alle harde schijven syncen met elkaar twee kanten op. Zo komen op alle harde schijven alle foto’s te staan. Één harde schijf kan een back-up wegschrijven naar een Cloud opslag zoals DropBox of Google Drive. Met behulp van deze opslag in de cloud kun je gezamenlijk foto’s bekijken.
  2. Ieder gezinslid slaat zijn / haar foto’s op een NAS. Dat is een soort mini-computer met meestal twee harde schijven. Deze harde schijven zijn elkaar’s back-up. Met een NAS kan iedereen in huis foto’s bekijken. Ook via WIFI dus op de Ipad of Android smartphone e.d. Een NAS kan vervolgens optioneel syncen met een Cloud dienst zoals DropBox of Google Drive.

Je kunt in plaats van een back-up in de Cloud altijd een extra externe harde schijf gebruiken en deze buiten je huis bewaren. Je moet echter gedisciplineerd zijn en op deze externe harde schijf incidenteel een back-up maken. Nadeel is verder dat er een periode geen back-up gemaakt wordt. Als er dan brand bij je thuis uitbreekt ben je een gedeelte van je foto’s kwijt.

Kom je er zelf niet uit? Plaats een klus bij VindeenPro en laat dit door een expert uitvoeren.

Plaats gratis je klus

About The Author